Voorschool groep Tristan

Groep Tristan, is onze voorschool groep voor kinderen van 2-4 jaar, gevestigd op locatie Gaya, van kindercentrum AylaGaya in Amsterdam Noord. Tristan heeft openingstijden van 8.30 uur tot 13.50 uur van maandag tot en met donderdag, waar van de eerste 15 min bedoeld zijn als inlooptijd voor de ouders, zij kunnen dan een spelletje doen met hun kind of een boekje lezen. Om 8.45 uur en  beginnen de pedagogisch medewerkers met het programma wat iedere ochtend volgens een vaste volgorde verloopt. Dit programma is voor de kinderen afgebeeld op dagritme kaarten zodat zij kunnen zien hoe de ochtend verloopt. Na iedere activiteit gaan de pedagogisch medewerkers met de kinderen terug naar de kaarten om de volgende activiteit in  te leiden met een liedje, spelletje of het doorschuiven van de knijper naar de volgende activiteit. Naast het voorlezen, fruit eten en het plas- en verschoon moment, doen we iedere morgen met de kinderen in twee kleine groepen een activiteit gericht op een specifieke ontwikkelings taak en is er een tijd dat kinderen zelf kiezen in welke speelhoek, ze met wie willen spelen. Zij worden daarin waar nodig ondersteund  door de pedagogisch medewerkers en geobserveerd in hun vrije spel. Na het vrij spelen wordt er met de kinderen geluncht, de lunch wordt verzorgd door AylaGaya.  De ochtend wordt als het weer het toelaat afgesloten op het buitenplein.

Onze voordelen

Het kaleidoscoop programma is een ontwikkelingsgericht programma. Kaleidoscoop gaat ervan uit dat als je de speelruimte voor kinderen uitdagend inricht, gaan kinderen spelen. Het materiaal lijkt zoveel mogelijk op de materialen zoals kinderen die in hun dagelijks leven tegen komen, zodat zij het herkennen en hun fantasie gebruiken om situaties na te spelen. Tijdens iedere VVE ochtend of middag wordt er met de kinderen gezongen of muziek gemaakt, er worden beweegspelletjes gedaan, en in de kleine groep wordt geoefend met specifieke vaardigheden. tijdens het speelwerken kiezen de kinderen in welke speelhoek zij gaan spelen en speelt de leidster vaak met hen mee om nieuwe vaardigheden te ondersteunen of hen uit te dagen om nieuwe vaardigheden uit te proberen.

Bij groep Tristan komt dagelijks dezelfde groep kinderen. Ieder kind komt 2 of 3 vaste ochtenden. VVE  groep Persival combineert VVE met dagopvang. Ook hier  is er per dag een vaste groep. Over de weekdagen wisselt de groep van samenstelling.

Omdat het Kaleidoscoop programma alleen door Programma geschoolde medewerkers gegeven mag worden is dit een vast team, met vaste invallers. De kinderen zien dagelijks dezelfde “juffen”.

Op de VVE groepen is veel aandacht voor de inrichting. Alle speelhoeken zijn heel volledig ingericht met materiaal geschikt voor elk ontwikkelingsdoel. In de hoeken is alles gelabeld met illustraties zodat het voor kinderen heel overzichtelijk is. Kinderen kunnen op zo ook zelf het speelgoed sorteren.

Tijdens het VVE programma wordt er met de kinderen fruit gegeten en gedronken, de kinderen nemen dit van huis mee. De kinderen lunchen met elkaar rond 12 uur, de lunch wordt verzorgd door Ayla. Na de lunch sluiten zij hun VVE ochtend als het weer het toe laat op de buitenspeelplaats af.

De locatie

Foto’s interieur

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Lente!!