Peutergroep Isolde

Als uw kindje de leeftijd van 2 jaar heeft bereikt, is hij officieel een peuter. Dit betekent dat hij zich op een aantal nieuwe gebieden zal ontwikkelen. Zoals zindelijkheid en zelfstandigheid. Ook de taalontwikkeling gaat met grote stappen vooruit. Op de peutergroep Isolde bieden de pedagogisch medewerkers de kinderen de ruimte om zich lichamelijk en cognitief te kunnen ontwikkelen. De pedagogisch medewerkers ondersteunen de autonomie van het kind, dit is terug te zien in de groepsindeling. Kinderen kunnen zelf bepalen of aanwijzen waar zij mee willen spelen en de pedagogisch medewerkers ondersteunen of begeleiden waar nodig.

Onze voordelen

Veiligheid is voor peuters weer een heel ander item, zij willen graag dingen zelf doen en zullen dit met vallen en opstaan moeten leren. Zij mogen zelf leren knippen, maar gebruiken wel kinderschaartjes en zij doen dit onder begeleiding van de pedagogisch medewerker. Bij hen staat in de verschoonhoek een klein peutertoiletje, zodat zij zelf naar het toilet kunnen als zij er aan toe zijn. Maar er is ook nog de mogelijkheid om de toilethoek af te schermen met een halve deur, zodat de kinderen er niet gaan spelen.
Voor de peuters is er een ruime horizontale groep, zij kunnen instromen vanaf 2jaar, in de praktijk gaan zij rond 2,5jr naar Isolde. Kinderen leren hier veel van elkaar, zij beginnen echte vriendjes te worden en gaan samen bouwen of in de huiskamer spelen.
Het team van de peutergroep is een hecht team wat graag inspeelt op de peuterleeftijd met knutselen, voorlezen en spelen. zij ondersteunen de peuters ook in het onder de knie krijgen van het op je beurt wachten, zelf je jas aan leren trekken of het samen spelen.
Voor de peuters is peuterplein echt feest. Zij doen alle activiteiten die passen in het thema, spelen met Raay de kraai die kan vertellen over Peuterplein, en zingen de liedjes die passen bij de thema’s en worden voor gezongen door Dirk Scheele
Na een proef die goed bevallen is bij de meeste peuters en hun ouders gaan we nog evalueren en zullen we beslissen in welke vorm dit door gaat

De locatie

Foto’s interieur

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Lente!!