Voorschool groep Pennilore

Onze groep Pennilore  gevestigd op locatie Gaya van kindercentrum AylaGaya, biedt  2 middagen VVE op maandag en woensdag van 12.45 uur tot 16.30 uur, en 2 ochtenden op dinsdag en donderdag van 8.30 uur  tot 12.15 uur.  De eerste 15 minuten zijn bedoeld voor de ouders om samen met hun kind een spelletje te doen of boekje te lezen. Ook Pennilore heeft een vast programma, wat wordt uitgebeeld met dagritmekaarten, in de middag is de volgorde anders als in de ochtend, kinderen kunnen dit zien aan de volgorde van de kaarten. Kinderen volgen het programma door steeds met de pedagogisch medewerkers terug te komen bij de kaarten en samen te zien welke activiteit de volgende wordt. Er worden specifieke ontwikkelingsgerichte activiteiten aangeboden en is er tijd voor vrij spel. Daarnaast worden de kinderen voorgelezen, mogen ze zelf boekjes kijken, is er een plas en verschoon moment en wordt er vers fruit gegeten met de kinderen. De middag/ ochtend wordt afgesloten op de buitenspeelplaats.

Onze voordelen

Het kaleidoscoop programma is ontwikkelingsgericht en gaat uit van de visie dat een kind zich spelenderwijs ontwikkelt. Hiervoor heeft het kind een uitdagende speelomgeving nodig en een sensitieve en aanmoedigende houding van de pedagogisch medewerkers op de groep.
De ochtend en middaggroep bestaan uit een vaste groep kinderen die varieert in leeftijdssamenstelling. Kinderen bezoeken de groep vanaf het moment dat zij 2,5 jr zijn en blijven in de groep tot zij naar het basisonderwijs gaan. 
.Op de groepen staan 2 vaste pedagogisch medewerkers die de ochtend en middaggroep begeleiden. Beide zijn volledig gecertificeerd voor het Kaleidoscoop programma, een van de pedagogisch medewerkers heeft de training HBO op de groep gevolgd.
Om de kinderen uit te dagen is de speelomgeving ingericht in een aantal  speelhoeken, in de speelhoeken vinden de kinderen materialen die uitdagen tot fantasiespel zoals een huiskamerhoek een bouwhoek, een winkel en een verkleedhoek.
de kinderen eten iedere morgen en middag met elkaar fruit, zij nemen een stuks fruit mee van huis, de pedagogisch medewerkers maken dit klaar en verdelen dit onder de kinderen. .

De locatie

Tijdens het ochtend en middag programma doen we activiteiten waarbij de kinderen kunnen oefenen met knippen, plakken, tellen en meten. Dit gebeurt in kleine groepjes zodat er tijd is om kinderen hierin te begeleiden en laten oefenen. Lees meer
Iedere ochtend en middag besluiten we met buiten spelen als het weer dit toelaat. Lees meer

Foto’s interieur

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

  • oudercommissie

Oproep nieuwe OUDERCOMMISSIELEDEN

De oudercommissie
De afgelopen jaren bestond de OC uit een vaste groep ouders die 8x per […]

  • afbeelding 1

Voorjaar

Knutselen!!

 

 

 

 

  • konijn

Handige info m.b.t. vakantie BSO

Beste ouders,
Hierbij nog wat handige informatie m.b.t. de vakantie op de bso.
In de vakantie worden […]