BSO Viviane 4-6 jarigen

Groep Viviane is  verjongd, nu mogen kinderen vanaf 4 jaar bij de start van  de basisschool naar Viviane. De jongste kinderen worden op school, zonodig in de klas opgehaald en gaan mee met de pedagogisch medewerker naar de eigen groepsruimte. Hier kunnen zij samen met de leiding nog even een crackertje eten en vertellen over de school als zij dit willen.  De leiding checkt met de kinderen ook nog de brood trommeltjes, vaak hebben de kinderen nog wat bewaard en eten zij eerst nog hun eigen lunch. Na de crackers wordt er lekker op de groep gespeeld, waarna een binnen activiteit of buiten spelen  gekozen kunnen worden. Om vijf uur eten zij nog fruit waarna de meeste kinderen tussen 17.oo en 18.30 opgehaald worden.

Onze voordelen

Om onbezorgd te kunnen spelen is een veilige speelomgeving nodig, Daarvoor wordt de groepsruimte ingericht met materiaal wat past bij de leeftijd en zijn meubilair en sanitair kindvriendelijk. Buiten spelen gebeurt volgens de buiten speelregels en de naastliggende gracht is veilig afgezet, je kunt de bootjes wel zien, maar niet bij het water komen.
Ook Viviane heeft een vaste groep, die per dag wel verschilt in samenstelling, niet ieder kind komt iedere dag. Kinderen spelen op de eigen groep of buiten.
Viviane heeft een vast team van 2 medewerkers. In vakanties en bij ziekte  hebben de kinderen met andere medewerkers te maken. Dit zijn in principe medewerkers van de andere groepen, bij uitzondering wordt gebruik gemaakt van invalkrachten.
Kinderen kunnen bij Viviane nog naar harte lust kleien, verkleden, spelen in huishoek of met het poppenhuis. Er zijn voldoende kijkboekjes om de nieuwsgierigheid op te wekken, of er kan lekker uitgerust worden op de bank.
Het kindercentrum betrekt warme maaltijden van Apetito, een externe cateraar, die de maaltijden in componenten, diepgevroren aanlevert.  Wij maken wekelijks een menu waarbij we met de beschikbare componenten, gevarieerde maaltijden samen stellen. Omdat iedere gezins situatie anders is, zijn de maaltijden geen onderdeel van het bso pakket. Als u uw kind wilt laten deelnemen aan de maaltijden kunt u een 10 strippenkaart kopen, waarbij u 3 euro per maaltijd betaalt. U geeft dan vooraf aan op welke dagen uw kind wilt mee eten.

De locatie

Nadat de kinderen gewend zijn op de groep kunnen zij ook meedoen aan de sportactiviteit in de gymzaal, de jongste groep gymt op maandag. Ook is er voor de jongste kinderen Da capo muzieklesLees meer
Door de meeste kinderen wordt dagelijks buiten gespeeld, zelfs op de regenachtigste dage is het wel een poosje droog. Buiten wordt er gespeeld, geskaat en gefietst en hutten gebouwd.Lees meer

Foto’s interieur

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

  • oudercommissie

Oproep nieuwe OUDERCOMMISSIELEDEN

De oudercommissie
De afgelopen jaren bestond de OC uit een vaste groep ouders die 8x per […]

  • 57b742f9-e647-487a-919c-934051696c19

Januari!

Mis het niet!!

dinsdag 9 januari het nieuwjaarsdiner

op de BSO.

Alle kinderen welkom.

 

 

 

  • konijn

Handige info m.b.t. vakantie BSO

Beste ouders,
Hierbij nog wat handige informatie m.b.t. de vakantie op de bso.
In de vakantie worden […]